Anasayfa / Güzellik ve Cilt Bakımı / Jojoba İle Saçınızı Canlandırın

Jojoba İle Saçınızı Canlandırın

BİTKİSEL GÜZELLİK UYGULAMALARINDA JOJOBA YAĞININ FAYDALARI KULLANIM YÖNTEMLERİ

Jojoba
Jojoba, ortalama 200 yıl yaşayabilen maki türünde yeşil yapraklı mavimsi bir bitki türüdür. Çöl bitkisi olarak bilinen Jojoba, çok yıllık, çalımsı ve kurağa dayanıklı bir çöl bitkidir. Bu, jojoba’ ya, dayanıklılık özelliği sayesinde, erozyon ile mücadelede mükemmel bir bitkidir.

Tohumlar tam olgunlaştığında maun ağacı renginde koyu kahverengi rengindedir. Yetiştiği çevre koşullarına ve bitkilere göre değişmekle birlikte. Güzellik ve bakım için kullanılan pek çok bitkisel reçetede kendine yer bulan jojoba özellikle saç bakımı alanında da oldukça etkili bir bitkidir.

Jojobanın Faydaları
Tohumunun %50’si yağ olan jojoba E vitamince zengindir. Geleneklsel tıpta, küçük çizik, kesik, sivilce, püstül, saç ve deri bozukluklarında onarıcı etkisi nedeniyle kullanılmaktadır. Jojoba yağı, jojoba bitkisinin tohumlarından soğuk pres elde edilmektedir.

Kızılderililer tarafında keşfedilen jojoba bitkisi özellikle yara tedavileri için kullanılmıştır. Jojoba ağacının tohumlarının yarısına yakını yağ içerir.Doymamış yağ asitlerince oldukça zengin olan jojoba bitkisi kozmetik sanayi başta olmak üzere ilaç üretiminde de kullanılan bir bitki türüdür.

Jojoba Yağı
Jojoba yağı, tıbbi müdehaleler sonrasında da tavsiye edilen bir yağ türüdür. Genel cerrahi uygulamaları sonrası, kulak iltihaplanmaları zamanı, romatizma ağrıları ve eklem iltihaplanmaları rahatsızlıklarında, kireçlenmeler yaşandığında, ve cilt hastalıklarına karşı koruyucu amacıyla da kullanılmaktadır.

Antialerjendir. Akneleri giderir. Kırışıklıklarda etkilidir. Kuru ciltleri nemlendirir. Saç kırılmasını engeller. Saçların uzamasını ve güçlenmesini sağlar Sivilceli ve yıpranmış ciltlere faydalıdır. Ciltteki yanmayı ve dökülmeyi hafifletir.

Doğum sonrası çatlakların önlenmesinde baz yağ olarak tavsiye edilmektedir. Genel cerrahi uygulamalarda, göz hastalıklarında, iç, orta ve dış kulak iltihaplanmalarına, romatizma ağrılarında eklem iltihaplanmalarında, kireçlenmelerde, diş eti ve ağız mukozası iltihaplarında, cilt hastalıklarında koruyucu olarak kullanılmaktadır.
Jojoba nasıl kullanılır.

Cilt Bakımında Jojoba
Cildi yumuşatır, çizgileri ve kırışıklıkları azaltmak için kullanılır.Kuru ciltleri nemlendirir.Akneleri giderir.Kuru ve kırık saçları besler,parlaklık verir. Sadece haricen kullanılır. Saçlara sürme ve ovalama yöntemi ile cilde masaj yapılarak kullanılabilir.

Cildi yumuşatır. Çizgileri ve kırışıklıkları azaltmak için kullanılır.Kuru ciltleri nemlendirir. Akneleri giderir. kuru ve kırık saçları besler parlaklık verir. Saç şekillendirici olarak kullanılır.

Saç Bakımında Jojoba Yağı
Bir miktar jojoba yağı kuru saça sürülür ve büyük dişli tarak ile yağ, saçın her tarafına eşit şekilde dağılması sağlanır. Saç bu şekilde yaklaşık yarım saat bekletilir ve sonra şampuanla yılanır.

Başka bir yçöntem olarak; şampuan şişesinin içine ortalama 2 tatlı kaşığı kadar Jojoba yağı ilave edilip karıştırılabilir. Böylece, şampuan kullanılırken saça da bakım yakılmış olunacaktır. Bakım yapmasının yanı sıra, ıslak ya da kuru saça uygun dozda kullanılmak sureti ile, Jojoba yağının saç şekillendiriciliği özelliği de bulunmaktadır.

Saç kuruluğu probleminden şikayetçiyseniz de saç derinizi jojoba yağıyla masaj edebilirsiniz. Derinlere işleyen jojoba yağı saç derisine yumuşatıcı bir etki yapar ve saçı da yağlandırmaz. Jojoba yağı aynı zamanda saç biti ve egzama, sedef, deri iltihabı gibi deri hastalıklarını tedavi edici mükemmel bir yağdır.

Hakkında Sohbet

Check Also

Evde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Kadınlar için bakım, her zaman masraflı bir o kadar da yıpratıcı olarak bilinen bir uygulamadır, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.